Välkomna till Lindome Judoklubb
Vi har gemensam träning för killar och tjejer och satsar på den som satsar på judo, vare sig det är för att tävling eller enbart som motion.
Vi har nybörjarträningar enligt Schema och det är bara att dyka upp ombytt och klar 5 minuter före träning, alt. 15 minuter före om det skulle behöva låna dräkt eller vid frågor. Det går naturligtvis bra att ställa frågor via mail till lindomejk@lindomejk.org
Anmäl även intresse här:
Nybörjare
Nybörjarträningen för barn är först och främst inriktad på att främja koordinationsförmåga och kroppsuppfattning. Träningen handlar mycket om fallteknikträning och gymnastiska övningar. Förbättrad kroppskontroll har man lika mycket nytta av på judomattan som utanför så även om barnen slutar med judoträning efter någon termin så har man ändå lärt sig någonting som de kommer att ha nytta av under all framtid. Man får lära sig att fungera i en idrottsgrupp, att lyssna på ledaren och att ta hänsyn till träningskamrater. Till skillnad från lekjudon lär sig barnen även kasttekniker så att de kan gradera sig.
Ordningsregler
Du själv
- Om du är nybörjare och saknar judodräkt, ska du använda träningsoverall utan dragkedja så att ingen river sig.
- Judodräkten eller träningsdräkten ska vara hel och ren.
- Bär inga smycken såsom armband, halsband, örhängen eller klockor under träningen.
- Se alltid till att träna med korta naglar, så att du inte river dig själv eller någon av kompisarna.
- På golvet ska du använda tofflor eller strumpor.
På mattan
- Buga alltid när du går på eller av mattan.
- Koncentrera dig på träningen och lyssna på tränaren.
- Om du behöver lämna mattan under träning; säg alltid till tränaren först.
- Det är förbjudet att äta/dricka på mattan.
- Ta med egen vattenflaska (ingen dricka eller saft), uppmärkt med namn.
Judodräkter
Klubben säljer judodräkter med priser från ca 300 kr. Fråga tränaren INNAN/EFTER träningstid.
Judons graderingssystem
När man börjar med judo och kommit så långt att man har köpt en egen judodräkt så ingår det ett vitt bälte som visar att man är nybörjare.
När man efter ett antal träningstillfällen gått igenom nödvändiga tekniker kan man avlägga ett enkelt prov för att få en gul markering på det vita bältet.
Proven inom kampsporten kallas för gradering och för att få gul markering skall man visa lite fallteknik, två fasthållningar och fyra kast.
När man har tränat minst 15 träningstillfällen så kan man första gången pröva att ta sin första grad.
Om Judo
Judo betyder ”den följsamma vägen”. Den utvecklades i Japan i slutet av 1800-talet av grundaren Dr. Jigoro Kano, som tog tekniker från flera olika och japanska självförsvars- och stridskonster för att skapa en tävlingsidrott. Judon har sedan dess utvecklats till en modern idrott och är en av de populäraste i många länder världen runt.
Judon organiseras internationellt under Internationella Judo Federationen (IJF), som har inte mindre än 177 medlemsländer. I Europa utövas judo av över två miljoner människor.
Till Sverige kom judon i mitten av 1950-talet. Sedan 1961 är Svenska Judoförbundet (SJF) medlem i Riksidrottsförbundet (RF).
Idag har judon över 20.000 utövare i över 160 klubbar organiserade under Svenska Judoförbundet
Den mjuka, tekniska och allsidiga motionsidrotten: Den variationsrika judoträningen bidrar på ett lekfullt sätt till barnens och ungdomarnas utveckling, såväl fysiskt som psykiskt. Judoträningen är mycket allsidig och har ett stort och varierat teknikutbud. Var och en kan därför hitta en ”judostil” som passar. Det spelar alltså ingen roll om du är lång eller kort, tung eller lätt, stark eller svag. Det är framför allt detta som gör judo till en så fantastisk form av motion.
Terminsavgiften
- Ungdom upp till 16 år: 700 kr
- Alla över 16 år: 800 kr
- Familj: 1400 kr
Det går bra att pröva på tre gånger innan man behöver betala.
Lindome Judoklubb har plusgiro: 81 66 91 –0 eller Swish telefonnr: 123 514 48 52.
Glöm inte att ange för vem/vilka betalningen gäller.
Styrelsen och tränarna i Lindome Judoklubb